top of page

Podcast: Ragma over de kracht van Intentie

In de zomer van 2021 was Ragma te gast bij Podcast maker Boukje Jongedijk. Ze spraken over hartsintenties, de kracht van intentie en gunnen zonder oordeel. "Gerichte

hartsintentie is de dirigent van een fantastisch leven", vertelt Ragma. En ze legt uit hoe gunnen voortkomt uit het hart, een stroom voorbij de emotie.


Een leven in lijn met geluk komt voort uit je échte zelf. Daar kan je volgens coach en trainer Ragma Sijstermans heel eenvoudig komen. Maar de weg ernaar toe – het loslaten van oordelen en de oorspronkelijke schoonheid in jezelf en de ander zien – is niet zo makkelijk.Hoe ontdek je de mooie oorspronkelijke mens? Ragma verduidelijkt het met een alledaags voorbeeld van haar partner die zijn onderbroek weer naast de wasmand gooit. In plaats van aandacht te geven aan de ergernis die ze voelt opkomen, richt ze haar energie op zijn goede bedoeling. Ze kijkt puur naar zijn persoon en omarmt hem in wie hij is, met alles wat hij met zich meeneemt. Zo maakt ze zichzelf vrij van oordelen. Het zijn misvattingen dat we als mens aan van alles moeten voldoen voortkomend uit de angst om er niet bij te horen.


Gunnen zonder oordeel

In die misvattingen is de mens in der loop der tijden vast komen te zitten, gevangen in de wereld van goed en kwaad. Wie uit deze gevangenis stapt, komt bij zijn pure zelf. Je pure zelf is in staat een ander te zien en alles te gunnen zonder oordeel.


Gerichte hartsintentie is de dirigent van een fantastisch leven

Het gunnen komt voort uit je hartsintentie. Een soort stroom die je voelt, die voorbij gaat aan emotie. Op het moment dat je bewust je hartsintentie richt, wordt het de dirigent van een fantastisch leven. Want met onze intentie creëren we werkelijkheid.


‘Our deepest fear’

“We hebben geen besef meer wat we als individu en als groep in huis hebben”, zegt Ragma. Ruim vijftien jaar geleden werd ze zelf intens geraakt door de inaugurale rede van Nelson Mandela waarin hij refereerde aan ‘Our deepest fear’ van Marianne Williamson: onze diepste angst is dat we oneindig krachtig zijn, terwijl dit juist ons licht is, dat mag schijnen.


Levensenergie, de oorspronkelijke kracht

“Je krijgt iets heel moois als je oude wijsheden combineert met kwantumfysica”, stelt ze. De oude wijsheden spreken van een bron of schepping waaruit iets ontstond en uiteindelijk ook de mens. En alles is meestal iets geworden vanuit een knal; de oerknal. En dat is ook wat de kwantumfysica onderschrijft. De kracht vanuit de oerknal is levensenergie, de oorspronkelijke kracht.


Kinderlijke blijheid

Om dichter bij jezelf en je hartstintentie te komen is het goed om je af te vragen waar je tegenaan loopt als je jezelf iets gunt. Hoor je ‘het stemmetje’: geen tijd, ik kan beter iets anders doen, ben ik dat wel waard? Zodra je deze blokkades herkent, grinnik er een keer om vanuit kinderlijke blijheid; hoezo ben jij het wel waard en ik niet? Als je eenmaal over de drempel bent om ‘het stemmetje’ aan de kant te krijgen, wordt het steeds eenvoudiger om meer open te zijn en de ander te zien.13 views0 comments

תגובות


bottom of page